Aanhouding na achtervolging

11/05

Foto: politie Oss

Oss – Zondagavond reden agenten op de A59 vanaf Oss in de richting van Rosmalen toen een personenauto met zeer hoge snelheid diverse voertuigen rechts over de vluchtstrook inhaalde. Hierop gingen de agenten erachteraan en gaven een stopteken.

De bestuurder besloot dit te negeren en een andere afslag te nemen, waardoor er een korte achtervolging ontstond. De bestuurder reed op de teller van het politievoertuig 170 waas slechts 100 was toegestaan. Het voertuig kon uiteindelijk tot stilstand worden gebracht. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de bestuurder gaf aan dat er cocaïne in verborgen ruimtes lagen. Hierop is het voertuig in beslag genomen, zodat dit onderzocht kan worden door een specialistisch team meldt de politie.

De bestuurder belemmerde tijdens de inbeslagname de agenten door in het voertuig te gaan zitten. Hierbij werd de man met verzet aangehouden. Tijdens de aanhouding beledigde en bedreigde hij de agenten, hiervan wordt aangifte gedaan. De man is uiteindelijk overgebracht naar het cellencomplex. Het Openbaar Ministerie beslist wat er verder gaat gebeuren. De man wordt teven aangemeld bij het CBR voor een cursus om te kijken naar zijn rijbevoegdheid.