Politie zoekt getuigen van brandstichting

01/05

Foto: politie

Oss – De politie zoekt getuigen van brandstichting in een leegstaande woning aan de Slotgracht in Oss. De melding van de brand kwam binnen op vrijdagmorgen 1 mei rond 3.15 uur.

Na onderzoek bij de woning bleek dat kort voor dat tijdstip een raam bij de keuken was vernield en vervolgens een brandend voorwerp naar binnen werd gegooid. In de keuken ontstond een brand, maar deze kon door de brandweer snel worden geblust. Omdat de woning leeg stond, raakte verder niemand gewond. Ook de beide naastgelegen woningen raakten verder niet beschadigd.

Onderzoek

De politie neemt deze brandstichting zeer serieus en doen verder onderzoek. De technische recherche zoekt in en om de woning naar sporen en we doen buurtonderzoek.

Getuigen

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze brandstichting. Uit één van de gesprekken met buurtbewoners is duidelijk geworden dat kort na het ontstaan van de brand een man wegrende. Het is nog onduidelijk of hij met de brandstichting te maken heeft, maar we zouden uiteraard graag meer over hem weten of met hem in contact komen. We roepen ook andere mensen, die mogelijk iets gezien hebben of iets weten, op om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.